Höj 30kr/kg på griskött!

Jag gick in på sidan http://ettlivsomgris.se/
Ville läsa om det som dom har gjort och alla bilder. Det är jätte hemsk att djuren får leva så här.
Jag och Niklas prata just om detta härom dagen. Vi behöver inte gå så långt mer än till Niklas pappa. Han är köttbonde i en liten skala. Djuren har det jätte bra, en jätte stor box där dom är ett par stycken som gå tillsamman. Det var som jag sa till Niklas att hade din pappa fått bättre betalt hade han lagt ner mer pengar på djuren med.

Vi som köper köttet och betalar nästa inget för det, det är vårt fel att djuren lever som dom gör. För alla handlar om pengar, allt handlar om att få det att gå med vinst. Och dom få pengarn som blir över på en gris är inte mycket. Sverige betalar så dåligt för tex Galtar och Suggor så dom körs ner till Tyskland, sen kommer som tillbaka hit igen kanske inte alla men en del. Hur bra är det för miljön? Visst det är bra för Niklas han har jobb. Jag har pratar mycket med Niklas pappa om det hära med att ha djur om det är någon vinnst. Först ska du köpa en kalv, sen ska den bo och leva i (om jag inte minns fel) i 13 månader. Han sa att det blir ingen stor peng tillbaka. Men det är inte klokt. Han lägger alltså minst 3 timmar varje dag för att tahandom sina djur. Och så får man inget tillbaka!

JAG RÖSTAR FÖR ATT HÖJA PRISET PÅ ALLT KÖTT!!! :) FÖR DJURETS BÄST!
SLUTA ÄTA KÖTT TÄNKER JAG INTE!Jag med en av svärfars tjurar!Hoppas Hoppas Hoppas!

Idag la jag in en annons på Dexter, 30 min senar ringer det ett äldre herre i från norra skåne.
Han berätta om dom, det låter toppen om jag säger som så!
Dom bor vid skogen har en jätet stor skog bakom huset. Sen har dom en tik på 4,5 år som heter Dina hon är schäffer, rottis och dobreman nästan som Dexter. Sen har dom en till en gammal 14 år som inte alls har långt kvar. Nu vill dom ha en kompis till Dina för nu har hon inte att leka med. Mannen jobber inte så han är hemma hela tiden, han är ute i skogen 4 timmar om dagen TOPPEN! Så dom kommer på söndag och ska kolla på Dexter.

Nikals blev inte alls glad när jag ringde till han. Jag förstår han med för han tycker jätte mycket om Dexter. Jag försökt förklara för han att man kan inte ha kvar en hund som man inte har tid med. Alla här hemma mår dåligt av hur Dexter håller på. Så Niklas förstog sen och det var jätte skönt. Så klart att man kommer att bli ledsen om han nu åker. Men vi släpper inte han, dom får låna hem han så får vi se sen hur det funkar om dom kan ha kvar han eller inte. Men Dexter har lätt för att anpassa sig. Så på söndag kl 12.

Städat Städat Tvätta Tvätta det har jag gjort i dag. Något tråkigt. Nä nu blir det åter ner i tvätten... :(

Han sa inte ett ljud!

Niklas kom hem i natt, jag hörde det men jag bara orkar inte för då vet jag att kl hade blivigt minst 4 innan vi sov så jag sov vidare. Melwin hade visst vaknat 4 gånger på en timme ville inte ha mat bara napp. 07.35 var det en liten Melwin som ville vakan men inte jag och Niklas. Vi la kvar i sängen en bra stund till, jag och Melwin somna igen. Kl 11 vakna jag då sov Melwin som en gris. Niklas hade varit och köpt hundmat, WOOHOO han har fattat att man ska köpa 2 säckar istället för en åt gången. Så nu behöver vi inte köra dit en gång till. Städat har han med gjort i dag, TUMMEN UPP! Nä nu ska jag inte vara så, han hjälper alltid till. Hmm, han bäddar Melwins säng bättre än mig. Var på Bo och köpte en fällgrind så vi kan byta ut mitt hemmabygge, fast det är svin bra. Melwins ska på det hela tiden och det är inte så stabilt.

Kl 15.00 så skulle vi vara på BVC och jag ORKA inte gå idag. Jag ville cykla. Melwin har inte gillat att åka på cyklen innan han bara skriker som fan. Men så tänkte jag att han kanske gillar det nu, visst så rätt jaghade han sa inte ett ljud, eller jo han prata med allt vi cykla förbi. Sen somna han med, sååå gulligt. Nu kan vi cykla och gunga med. För den närmsta babygungan här ifrån är 2,5 km. Jag ÖNSKAR att dom hade haft en lekplats här ute med, men var har vi 2 gungor till stora barn. Finns en jätte fin lekplats på skolan men där kan man bara vara på kvällen eller på helgen.

BVC:
Vikt 10 240 gram
Längd 77 cm
Han gick igenom besiktningen med av läkaren!

Pyttipanna blev det till middag, jag har komigt på att Melwin inte alls gillar barnmat mer. Han blir så arg när man ska ge han mat och jag tror det är för att han inte gillar det. Ikväll åt vi pytt och han sa inget han åt som en häst. I morgon blir det fläskpankaka utan salt, det vet jag att han gillar eller så är det lingonen. HAHA. Just det, vi köpte en ljusslinga idag med som vi ska sätta i björken, tror att det kan bli fint. Får höra med Niklas om vi inte ska sätta kulor i den med. Hihi. På söndag ska det pyntas! Woohoo...Niklas första bil, undra som den kommer att gå på vägen igen...

<3

Ååå min lilla Melwin.
Han är så söt när han gör alla sina uttryck.

Julgardinerna är uppe nu, fönster putsade, alla blommer avtvättade.
Har varit ute och gått med Sanna i nästan 2 timmar, HÄRLIGT!
Mannen kommer hem vid 02 tiden, ska vara hemma i 12 timmar WOOHOO!
Har träffat han 2 timmar sen i söndags kl 14. Tråkigt värre.
Nu blir det Kvällsöppet med Ekdahl! Tror att det skulle handla om grisar!Världens bästa grisbil! Nöff...

Zebra min stjärna!

Min 100 kr häst!


Här är hon i tävlingsform!

Tävling Södra Sallerup, 90cm felfri 100cm 4 fel

Träning

Första gången jag red henne när jag hade köpt henne för 100 kr

90cm AVD B Österlens Ryttarförening felfri

Här var det snö!

Sen sommar

Klart för att ridas

Här ska hon åka till Österlens Ridklubb och vara ridskolehäst

Sommarhagen på Österlens Ridklubb

Sista gången jag red innan jag fick Melwin, sommaren 2008

Irco Bell

Åååå kungen i stallet. Fy var jag har haft det roligt med han. En del tävlingar blev det men.
Pappas kompis dotter det är hennes häst, hon var så snäll att jag kom ut och red och fixa med Irco Bell tävla gjorde vi med. Jag har lärt mig så mycket på han. Det bästa minnen med han var när vi tävla på Österlens Ridklubb 110 klass vi kom 2a. Han hoppa jätte bra då kände jag mig stolt. Jag var ofta med när Anne-mie (ägaren) tävla med han. Minns när vi var på Gotland och tävla, jag tror det var i 140 klassen som han gick felfrit och var jätte duktig. Jag måste åka ut och hälsa på han en dag. Han börjar bli till åren nu, 20 år nästa år.

IRCO BELL
f. 1990
Irco Mena - MowgilGotland, tror det är i 140cm klassen (ägaren)


110cm klassen på Österlens Ridklubb


100cm klass Ystad Ridklubb


Prisutdelning, vitt rosett. Ystad Ridklubb


Rider runder på gården, det var rena semestern för han när jag red!


Nej ingen bild på mig tack!

Hingsten

Detta är hingsten som Zebra är betäckt med.
Hoppas på att det kommer att bli ett fin föl, och att Zebra tar mammarollen på alvar.
Sen när fölis är stor nog får jag hem Zebra igen! :DBilden är lånad i från www.stallpalmagarden.se där det finns mer info om Chris W

Hot Rapid

Min gammla passhäst i skolan, jag har hittat hans ägare.
Måste bara vissa lite bilder!

Synd att den är så dålig...

Zebra

Min älskade häst, snart får jag hem henne igen. Snart och snart 1 år kanske...
Här är i från en tävling...


Måndag

Världens tråkigaste dag på veckan. Gick upp mottvilligt i morse, ville inte gå upp. Jag älskar min säng varför gör inte Melwin det? Hmm. Nä han är som sin pappa när han har vaknat ska ha upp. Men jag kan ligga kvar i timmar och titta på tv. Så skönt så. Melwin och jag har varit hos Linda och Linus. Linda skulle flytta knapparna på min kappa för jag är jätte dålig på att sy, har inte tålamodet till det +  det blir alltid fel. Niklas skulle haft gjort det i snart 1 år men han får man sparka igång för det ska hända något. Nu är det gjort och det blev toppen!

Vi har inte hittat på så mycket idag, hoppas på bra väder i morgon tänkte ta mig en cykel tur men Melwin, hoppas att han gillar att åka på cyklen nu. För det gjorde han inte innan. Snart är det dags för kudden!Bjuder på en sommar bild!

Dröm

Usch inatt när Niklas ringde drömde jag som fan. Jag drömde att jag vakna på natten av att hundarna var utsläppta och garaget var öppet. Alla våra hus nycklar va borta, jag kunde inte låsa. Sen kom grannen och gnälld på att jag hade min häst i trädgården, hmm... Usch. När jag skulle sova igen, trodde jag att det var någon i huset. Fan vad jag hatar att drömma.


Måndag

Niklas ringde i natt då hade han blivligt tagen av Polisen igen. Det är någon häxjakt på dom. Det var samma polis som stoppa en annan bil för 2 veckor sen. Tycker synd om Niklas HOPPAS inte att har får en prick till.

Idag ska jag och Melwin bort till Linda hon ska hjälpa mig och flytta minna knappar på min jacka, mamma flytta dom till mig när jag var gravid och nu är jackan för stor. Men idag kommer den att passa igen, NICE!

Jag är såååå glad för min "nya blogg" den är sååå fin. Tack än en gång Malin... :D

TACK!

Malin har fixat min blogg så fin den är nu!
Tack så JÄTTTTTTTTTTTTTTTTTTE mycket!

Malins blogg är http://malinstuvaluva.blogg.se/

:D :D :D :D :D

Kalas

Eliott min systerson blev hela 9 år idag, fy vad tiden går.
Jag och Melwin var där, trevligt att träffa lite av släkten.. Hihi..Bollar är det bästa han vet!Så söt...

Har hittat...

...en ny blogg att följa www.vartverk.blogg.se

Gille!

Förfest hos Linda och Peter igår, mycket trevligt. Det blev Ingelsta kalkon till middag MUMS. Lite dricka där till!Sen blev det valla, där var det mycket folk. Kul var det med...

Mattias: Vart är bilden på dina finnar, jag kan inte hitta den.. :( HAHAHAHA

Min Personlig styling

Ja för det har jag en.
Hon heter Janni och hon är GYRM som fan.
Janni älskar när jag kommer för då får hon göra som hon vill.
Nästan allt håret är borta nu, men jag ÄLSKAR det.
Först klippte vi


Sen blev det en massa färg, men det tog inte först gången. Då det fick bli annat.:)

Sen fixa hon till mina bryn, färg och några hår strå mindre. Och så smink.
Kan man ha det bättre??Vilodag idag!

Idag blev det inget med att gå ut och gå. Jag vila idag, så jag och Melwin har myst Janni var här i em. Ni ikväll titta Chris en sväng. Det är så tråkigt nu när dom har flyttat, dels att nu ses vi inte lika ofta och vi är inte ute och gå som innan. Nä det var dumt att den gården var till salu, blä! Men det är jätte roligt för dem att bygga upp det precis som dom vill ha det. Hoppas att det händer mig med någon dag.

Mammas pojkar det är bara sååå roligt.
Gerd Christians mamma tjatar om den dära Martina hela tiden. Men snälla, hon är ju helt frels i henne. Jag tror att Christan kommer att välja Viktoria, jag känner det på mig. Bobbys mamma hon är inte frisk så är det bara.

I morgon kommer det en försäljare, som säljer köksluckor vi ska få pris på vad det kommer att kosta att fixa till köket, jag är sååå trött på det. Hoppas att det kan vara klart till sommaren. Jag tror att det blir som jag vill att Melwins ska få vårt sovrum och vi ska ta hans, sängen får plats men det blir trångt på sidorna kanske 30 cm. Det stör inte mig jag tycker det är så onödigt att vi ska ha det största vi sover bara där. Så det är bara till att börja måla sovrummet sen, nu är det vinrött men det ska bli vit sen ev vägg men gul,grönt,blått och en färg till men jag vet inte vilken. Ni kanske kan hjälpa mig på traven??

Janni ska antaglingen fixa mitt hår på lördag ska bli roligt att se vad hon vill göra med det, fria händer eller ja allt utan rött. På kvällen är det fest hos Linda och Peter kanske Tingvalla sen, får se om jag känner för det. Nikas ska nog inte med, han vill inte vara nykter och vi ska till Skurup på söndag, det finns fördelar men att inte ha körkort med :) Men det blir säkert roligt.

:)

Sv till Tina!

Jag förstår inte varför du är sambo med Niklas för det enda han gör är ju surar, är dum o snål enligt dig på denna bloggen, det är väldigt sällan man ser att du skriver något bra om honom,tänk om han skulle skrivit så om dig,inte så kul kanske???
Tänk på så många andra barn som bara har sin mamma som förälder för att pappan skiter fullständigt i att de har satt ett barn till världen. Va inte så kritisk,försök o se det positiva också och framförallt kanske skriva det!


----------------------------------------------------------------------------------

Varför jag skiver så det är för att det är så!
Han är ofta sur när han är hemma, glad 2 timmar innan han ska köra och jobba. Är det konstigt att man bli själv på dåligt humör. Har jag inget lust till att mysa på kvällen så blir han sur då är han sur när han vaknar med och hela dagen. När han kommer hem sabbar han allt som jag och Melwin gör, tex Melwin ska sova kl 20 och det vet han om, men alltid när kl är 20.30 sitter dom och busar, sen är Melwin trött dagen efter och när Melwin är gnällig blir Niklas iriterad för han vet inte vad han ska göra och åter igen är han sur. Har man så mycket annat man kan skiva om han då?


Men igår hade han nog trillat och slagit skallen, jag kom ner efter jag hade fixat lite på Melwins rum. Massa tända ljus. Sen fråga han om han fick en PUSS, HAN FRÅGA! Jag blev nästan knäsvag. Kl 20 la Melwin i sin säng och sov, kanske han har fattat nu att man inte kan ändra på allt. Jag får väl skiva ett schema till han så det inte blir fel!

Snart är det den 28/11 då är det 5 år sen vi träffades, vi ska göra till Stranden och plocka pinnar så vi kan göra en ram. Sen sätter man i saker där som man hittar på stranden. Jag tycker det är roligare än att tex gå ut och äta. Tavlan har man kvar för alltid ett fint minne! Melwin ska till mormor!

3,4 kg sen i lördags!

Woohoo! Jag har tappat 3,4 kg sen i lördags. Jag känner mig så duktig. Det hjläper nog mycket att jag är ute och går minst 1½ timme varje dag. Och nu nutriletten smakar gott nu med.
Idag skulle jag ut och gå, precis när vi skulle gå kom sanna förbi körandes så dom hängde på, vi hann gå 50 meter då kom Chris med och hon hängde också på! Det blev 2 timmar en ganska så lång sväng i skogen det är synd att säga att vi gick sakta. Sååå skönt var det när vi var hemma igen! Dom stanna en stund Theo och Melwin lekte lite. Nu i kväll skulle jag ställa i ordning på Melwins rum, hann med lite sen vill han sova. Får fortsätta i morgon, skötbordet är bort nu. Det kändes inte lönt att ha det kvar, han ligger ändå inte stilla! I morgon blir det mamma träff trevligt. Niklas kommer hem i morgon middag hoppas att han är på glatt humör!Titta som vi kan!Ge mig den!!!


Här kommer svaret!

För den har stannat i växten!

:D :D :D :D :D :D :D :D

Kan du denna?

Vet du varför bladlöss är så små?

Svaret kommer i morgon!


Mitt hjärta

Vakna upp brevid en sur gubbe (Niklas). Tur var att han skulle köra och jobba.
Som vanligt har jag varit ute och gått idag, Melwin jag och Texas gick till kroneskogen. Texas älskar att vara i skogen. Det var jätte skönt idag med för vi träffa inte på någon. Texas fick gå lös hela tiden, han sprang runder som en galning. Melwin älskar när vi är ute och går han sitter och tittar på alla och säger mamamamamamamama hela tiden. Min sötis! Melwin fick nog lite för mycket av skogsluften, efter en flaska varm vällning somna han så gott så. Det är så tråkigt när han somnar då har man inte att prata med. Vi var ute i 2 timmar så underbart. Vi har lekt lite med kameran idag med det är lite jobbigt när man ska ta bilder på Melwin för han ska ta den hela tiden. Men vi fick några bra bilder! Sen var vi myst det är nog fler tänder på väg kan jag tro.Här visar han sitt rätt JAG!Klart man kan äta på den med!?Bevis på att han ska ta den hela tiden :)Melwin säger:
Titta nu mamma så ska jag visa vad jag kan! :DJag kan klättra upp och lägga här och titta!

Frågor + svar!

När fick du reda på att du var gravid?
31 maj 2008

Blev det en chock?
Jag misstänkte det! Den bästa dagen i mitt liv...

Hur gammal var du då?
20 år

Hade du mycket halsbränna?
Jag hade turen att inte ha det.

Spydde du mycket?
Tack och lov så gjorde jag inte det.

Hade du mycket foglossning?
Nej.

Ditt sf-mått som störst?
37 cm.

Har du fått bristningar?
Magen men dom syns minder och minder.

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Pojke.

Vad hoppades du på?
Ett frisk barn.

Gick du över tiden?
Nej. 

Födde du för tidigt?
Ja en dag.

Hur var förlossningen?
Så jävla häftigt!

Blev du sydd?
Nej.

Dragen med sugklocka?
Nej.

Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, Niklas, en usk och en bm.

Hade du någon nära med dig?
Niklas!

Vilket sjukhus födde du på?
Ystads bb.

Hur stor var bebisen?
52 cm och vägde 3515

Vad fick den heta?
Melwin.

Var allting värt det?
LÄTT!

Vill du ha fler barn?
Vet inte!

Tisse...

Jag, Melwin och Tisse (Texas) gick en lååååång runda idag. 1½ timme Tisse gilla det han var jätte nöjd. Melwin gilla det men han somna. Han är så söt i sin nya overall som han har fått av kusien, där är fusk päls på den och det är så fint. Ute på våran tur träffa vi på ett par hundar och som vanligt vill jag ha Texas lös för jag tycker det är lättare. Han gick så snällt sidan om mig hela tiden. Han kan bara han vill.

Melwin och sin pappa har haft paryt i kväll.
Melwin, majskrokar :)
Pappa, ostbågar

Han bara älskar sina krokar. Han är så söt när man tar fram dom han hoppar och har sig.
Snart är det väl dags för kudden. Ska kolla om vi kan hitta på något i morgon, en tur någon stans...
5 år den 28/11 då vet jag vad vi ska göra! :DMin älskade TexasMin älskade Melwin & NiklasMums!

Ny klippt!

Idag gjorde vi det, vi raka av Melwin hans långa jobbiga hår!
Jag klippte han för 3 veckor sen och luggen var snart i ögona på han igen.
Niklas fatta tag om trimmern och så här blev det :)InnanEfter!

Vad tycker ni???

Nutrilett

Nu har det börjat.
Det ska bli och FÖRBLI en smal Lee!
Minst 10 kg ner, sen för vi se. Tar ett kg i taget. Hehe.
Niklas har gått ner 14 kg nu, han är sååå duktig men det behövs 10 till.
Tänker lite på det hära Anna Anka sa, att tjocka mammor är ego för dom tänker bara på sig själv och inte att barnen ska ha sin mamma i många år. Sen det hon sa med att mannen man träffa förälskar sig i den som man är då. Och jag kan ju säga så mycket som så att så här FET var jag inte när jag träffa Niklas. Men nu ska det ändras på det. Hoppas bara nu att vädret håller i sig så vi kan gå ut och gå. Annars får jag kanske fråga pappa om jag kan få tillbaka min orbi trek! :D


Snor!

Här snoar det som fan. Melwin och jag är jätte förkylda, fast Melwin börjar bli bätte hosta har han med. Jag börjar då inte alls bli bättre, näsan rinner och hostar som en DÅRE. Hoppas att det snart går över, börjar bli ganska så trött på att vara sjuk. Niklas har varit hemma sen i lördags till i går kväll (onsdag) kl 23.15 jätte skönt att han har varit hemma så mycket. I morgon vid 12 tiden kommer han hemma. Men det är minder kul att det är så liet suggor dåligt med pengar men det löser sig. Han vet redan vad som händer nästa vecka skönt, en kort tur på måndag sen tyskland tis och tors nice.

Vi har fixat och haft oss här hemma lite, gjort fint i hallen, nytt tak på Melwins rum, nytt golv på söndag i hans rum. Bilder kommer när allt är klart.

Äntligen har jag hämtat min vang till hästen, många ungar på skolan som skratta åt min. Där kom jag med en barnvagn och sen en hästvagn efter mig. Men jag blev DOCK inte lika glad när jag hämta den. Ena hjulet är som en åtta hoppas att det går att fixa för den stl på hjul är jätte svårt att hitta. Men så jävla surt av den som har gjort det. Men men. Nu är den hemma iaf, ska renovera den för det behövs!Lillfisen!Ska äta upp pappas näsa...Han tar i allt vad han kan!ÄLSKAR DENNA BILDEN!Min älskade 12 kg mindre!

Tjejfest!

Festen i lördags blev lyckad, jag tror att alla blev nöjda iaf!
Det blev pastasallad en med kassler och en med tonfisk, mycket gott!
Jag hade hållt på att fixa med mat och dukningen sen kl 12 på dagen, Niklas hade Melwin.
Kl 19 kom folket Janni, Sanna, Jenny, Petra, Martina, Chrille, Elin, Chris och Maggi.
Ja hade det jätte trevligt.
Valla var jätte roligt denna gången! Woohoo!!!
RSS 2.0