Snart behöver man gå på kurs för att man ska gå på toa!

Vart är detta land på väg??? Hmm...

För ca 2½ år sen gick Niklas en kurs för att få köra djur. På den kursen var där några som prata en massa. Iaf när Dom som var där skulle ställa en fråga kunde hon inte svara på det, för hon är en kontorsmänniska som inte är ut i verkligheten. Iaf tycker jag det är sjukt att man ska behöva gå en kurs, men men.

Och det som är värre är att dom har kurs typ 2 gånger om året, och han du inte kursen får du inte köra. Men hur vill dom då att man ska kunna nyanställa om där inte finns en kurs? Och någon dispans kan man inte få i heller. Hemskt!

Jag läste en artikel i tidningen land om att dom hade haft kontroller på scan i k-stad. Det handla om att djuren hade fått åka i 9 timmar och gränsen är 8. Men hur ska man göra när dom lägger ner slakteri efter slakteri??? Då tycker djurskyddsmyndigheten att det är ut till åkaren. Men som vanligt sitter dom bara på kontoret och vet inte hur det funkar. I 8 timmar föår djuren stå på, men vad jag vet så har djuren ingen tidsuppfattning. Om en vetrinär kollar på djuren så får dom stå på i 24 timmar om där finns vatten under transporten. Men vad spelar det för roll om dom är på 8 eller 9 timmar?

Träffa en igår hans kompis jobbar på scan i k-stad. Djuren ska ha fläktar så¨dom inte blir för varma, men dom anställda som slaktar får ingen fläkt. Med andra ord är djuren mer värda än vi människor.

Vart är vi på väg?
Ska man behöva gå på kurs för att man ska gå på toa med?
Skrämmande!!!

Nä om dom dära som sitter och bestämmer allt kan komma ut i verkligheten och se hur det funkar så fattar dom ganska så snart att det går inte att göra så som dom vill!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0